ТОП ДЕСТИНАЦИИ НА МОРЕ ЗА ПОЧИВКА С ЯХТА В ГЪРЦИЯ ПРЕЗ 2014 г.

Лятна почивка на яхта или катамаран под наем - това е все по-разпространен начин за прекарване на ваканцията в България. Гърция, поради близостта си, естествената си красота, дългия сезон и огромното разнообразие на предлагани яхти е естествен избор за голяма част от нашите туристи.

В стремежа си да задоволява нуждите на многобройните си клиенти и да отговаря на новите предилзикателства пред развиващия се яхтен туризъм в България, ние непрекъснато разширяваме своите дестинации, от които предлагаме ветроходни и моторни яхти и катамарани. Това са началната точка на вашата ветроходна почивка на море, мястото от където взимате под наем своята лодка, срещате за пръв път вашия шкипер и, най-често, където я връщате в края на вашата ваканция. Разбира се, това че обикновено точката на тръгване за вашето плаване съвпада с точката на завършване на пътешествието ви не означава, че няма и други варианти. Също така при някои лодки, които предлагаме под наем може да се уговори и различна от споменатите в сайта ни начална и/или крайна база на плаване. За всички възникнали въпроси може да се свържете с нас чрез посочените контакти или като изпозлвате формата за заявка.

 Предлагаме на Вашето внимание някои от нашите най-разпространени начални точки за ветроходна ваканция с яхта под наем:

    1. Атина

Древната столица на Гърция едва ли има нужда от представяне. Векове наред Атина привлича милиони туристи от цяс свят както с уникалните си исторически забележителности, неследство от древна Гърция, така и с местоположението си, правейки я отправна точка за повечето туристически дестинации в южната ни съседка.

Акрополът и новият му музей са само двете  от най-известни те туристически атракции на този уникален град. Всичките едва ли могат да бъдат изброени. Трябва човек сам да се разходи по уличките, да разгледа архитектурата, както на старите, така и на новите постройки, да изпие чаша кафе под слънцето на тесния, кълдъръмен тротоар, да направи нощна обиколка на старата част, да седне в някоя таверна ча чашка узо и морски деликатеси и едва тогава ще може да усети духа на града.

Едва когато за пръв път стъпите в марината Алимус в квартала Каламаки, една от най-големите марини в Европа, от където започват повечето пътешествия с яхта или катамаран под наем, когато седнете под палмите на кафето на шкиперите и изпиете леденостудено "капучино Фредо" слушайки шума на мачтите и наслаждавайки се на стотиците яхти около вас, тогава ще разберете, че започва най-невероятната ви ваканция до сега.

Броят на предлаганите яхти и катамарани под наем от тази дестинация е огромен. За повече информация относно всички лодки, както и за описание на пътя до гръцката столица посетете страницата на Атина.

   2. Лефкада (Лефкас)

Лефкада е столицата на четвъртия по големина гръцки остров в Йонийско море. Самото наименование на гръцки означава „бял“, като островът е кръстен на белите скали в южната му част. Населяван е още от времето на Каменната ера, а в наши дни е популярна туристическа дестинация за почивка и яхтинг. Множеството плажове, покрити с пясък и малки камъчета, таверните и традиционната гръцка кухня, активния нощен живот /особено в Нидри/ и силно развитите водни спортове и уиндсърфинг превръщат острова в идеално място за семейна почивка и забавление с приятели.

Всички яхти, които предлагаме от Лефкада са собственост на наши партьори. Произведени са през 2009-2010 година и отговарят на най-съвремените изисквания за качество, комфорт и безопасност. Те ви гарантират страхотна почивка на борда на вашата лодка из островите на Гърция, незабравимо прекарване и вечни спомени.

В нашата флотилия са включени четири ветроходни яхти, един катамаран и една моторна яхта.

Повече информация относно началната дестинация, възможни варианти за достигане от България, описание на марината, забележителностите на Лефкас, подробности за всички наши яхти и примерни маршрути може да откриете на страницата ни за Лефкас.

   
   

 

Наши партньори

 

www.sail-bg.com

www.bg-sail.org