Лефкада

Лефкада /Лефкас/, която е една от началните точки, от които се взима яхтата под наем за някои от предлаганите маршрути. Островът е идеално ситуиран по средата между северните и южните Йонийски острови.

До острова се стига изключително лесно с кола и самолет. Разстоянието от София до Лефкада е около 700 км, които се минават за около 8-10 часа. Тъй като в Лефкада няма летище със самолет се стига до близкия град Актион, който се намира на около 30 минути от Лефкада. Редовно има автобуси между двете населени места, а ако искате можете и да вземете такси. Полетите от София са през Атина, като Атина – Актион се предлага от Olympic Airways /за повече информация - тук.

Маршрутът с кола, който Ви предлагаме можете да видите тук.

Марината в Лефкада функционира от 2002 г. и е може би едно от най-модерните пристанища в Средиземно море. Капацитетът й е 620 яхти, като инфраструктурата и комуникациите са развити на много високо ниво и могат да задоволят и най-претенциозните желания на клиентите. Местоположението на пристанището можете да видите тук

Лефкада е столицата на четвъртия по големина гръцки остров в Йонийскоа група. Самото наименование на гръцки означава „бял“, като островът е кръстен на белите скали в южната му част. Населяван е още от времето на Каменната ера, а в наши дни е една от най-популярните туристически дестинации за почивка на море и яхтинг. Множеството плажове, покрити с пясък и малки камъчета, таверните и традиционната гръцка кухня, активния нощен живот /особено в Нидри/ и силно развитите водни спортове и уиндсърфинг превръщат острова в идеално място за семейна почивка и забавление с приятели.

Маршрути от Лефкада

Предлагаме на Вашето внимание примерни маршрути, по които можете да разкриете красотата на Йонийските острови по един  различен начин през призмата на морската шир, яркото слънце и вятърът в платната! Маршрутите са леки и приятни и са много подходящи едновременно за хора, които никога не са плавали, но носят морския дух в себе си, така и за хора с опит в плаването по море с яхта или катамаран, които искат да си подарят една страхотна ваканция.

Почивка в Йонийско море - 7 дни

Почивка в Йонийско море - 14 дни