Почивка на яхта в Гърция за една седмица- Цикладски острови:

Цикладската група е една от най-известните в гръцките води на Средиземно море. Тя е предпочитана за почивки с яхти под наем от хиляди туристи и на повечето места има създадени много добри условия за посетителите. Сигурни сме, че една ветроходна ваканция в тази част на Гърция ще ви хареса и дълго време ще помните вашата почивка.

Ден първи

Сунион

Първо докосване до красотата на древната гръцка цивилизация. Тук ще имате възможност да се насладите на величието на Храмът на Посейдон, когото заедно да  помолим за закрила, хубаво време и "попътен вятър". Като начало на нашето общо приключение Ви предлагаме незабравима нощувка на котва в залива на нос Сунион, последвана от невероятния изгрев, който със сигурност ще помните дълго време. Сутринта ще изпиете по чаша кафе с вашия шкипер, ще се гмурнете в кристалните води да поплувате между другите яхти или ще се разходите до брега с гумената лодка, а после ще се отправите към едно незабравимо плаване.

 

  

Ден втори

Китнос

Слънцето, пясъчните плажове и кристално чистата вода предлагат страхотни условия за почивка, плуване, както и възможност да понатрупате малко тен. Заливите осигуряват добър подслон в приятна обстановка. Типичната за островна Гърция архитектура създава неповторим стил и дух на хора, живеещи цял живот близко до море.

 

Ден трети

Серифос

Серифос е най-известен със селището Ливади, където могат да се намерят всякакви провизии, които биха Ви потрябвали по време на пътуването. Градът е подходящ и за нощен живот със своите заведения и таверни. Тук можете да прекарате една незабравима вечер с местните морски деликатеси, типични за тази част от Средиземно море и разбира се емблематичното за цяла Гъция узо.


 

Ден четвърти

Сифнос

Китно и очарователно място, където можете да се насладите на средновековното селище Кастро. Сифнос е един от неголемите острови, на който препоръчваме плаж, плуване, разходки с гумената лодка или обикалко с мотопеди под наем.


 

 

 

Предлагаме Ви да се насладите виртуално на тази ваканция с помощтта на прозореца вдясно.

А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.

 
 
View Циклади- една седмица in a larger map
 
 

Ден пети

Кеа

Легендата разказва, че в много древни времена островът бил обитаван от морски нимфи. Боговете завидяли на красотата му и изпратили един лъв да опустоши земята. Нимфите напуснали острова и поради това на него настанала суша. Освен редицата останки от древните градове, и до днес тук може да се види, издялана в скала, статуя на легендарния лъв. Островът е и родното място на известните древногръцки поети Симонид и Бакхилид.

Ден шести

Егина

Малкото градче около пристанището впечатлява със своята уютна обстановка. Единствената останала колона напомня за величието на храма на Аполон, който някога е стоял на носа на острова. Градчето предлага множество таверни, както и прекрасна възможност за закупуване на сувенири и провизии.

Ден седми

Атина

Връщане в марина Алимос. Възможност за разглеждане на града. Последна нощувка на борда на вашата яхта. Напускане на лодката не по-късно от 09:00 ч събота сутринта. Край на вашата почивка, но спомените ще останат и със сигурност ще ви върнат отново в Гърция и в Средиземно море.

 

Виж всички маршрути или създай собствен маршрут.

 

*Всеки един от маршрутите за почивки е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването в море зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от вашия шкипер, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.