Почивка на яхта в Гърция за една седмица - Йонийски острови

Разкрийте красотата на Йонийските острови по един невероятен и различен начин през призмата на морската шир, яркото слънце и вятърът в платната! Регионът е предпочитан от много туристи и е с добре развити условия за яхти под наем. Маршрутът е лек и приятен и е много подходящ едновременно за хора, които никога не са плавали по море, но носят морския дух в себе си, както и за хора с опит в плаването с ветроходна яхта, които искат да си подарят една страхотна ваканция.

 

Ден първи

Паксос

Започваме нашето приключение от Лефкада, като се отпрявяме към о-в Паксос. Според древногръцката митология Посейдон създал острова, удряйки остров Корфу със своя тризъбец, за да има с жена си Амфитрита спокойно място за отдих. Традиционно финикийците се считат за първите заселници на Паксос. Островът е едно невероятно място за почивка и спокойствие, където наистина можете да избягате от ежедневието. Посещаван е от доста туристи с яхти под наем и съответно има добри условия за тях.

Ден втори

Корфу

 О-в Корфу няма нужда от представяне. За това място се казва, че богинята на красотата е изсипала тук цялото великолепие на земното си творение. Втората нощувка е в пристанището на столицата Керкира. Тук можете да разгледате редица забележителности, между които и  най-големият площад не само в Гърция, а и на Балканския полуостров - "Еспланада". Градът е известен и със забележителния си нощен живот като за изборът на заведения може да се доверите на вашия шкипер..

Ден трети


Антипаксос

Островът е известен с вината и пясъчните си плажове. Естествената природна красота на това място се сравнява с тази на Карибите. Уникално чистата и синя вода тук е много подходяща за къпане и шнорхелинг (в тази част на Средиземно море определено има какво да се види), както и за слънчеви бани с коктейл в ръка.

Ден четвърти

Лефкада

Лефкада е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности. Плажът на Василики се счита за един от най добрите в света за почитателите на водните спортове. В големите селища има редица таверни и заведения и силно развит нощен живот. Възможност за нощуване в Лефкас или Нидри /най-оживеният курортен комплекс на Лефкада/.

 

Предлагаме Ви да се насладите виртуално на пътешествието с помощтта на прозореца вдясно.
А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.


Вижте Почивка Йонийски острови- 1 седмица на по-голяма карта

Ден пети

Кефалония

Кефалония е най-големият от групата на Йонийските острови. На острова умело се преплитат арехологическа красота на древна Гърция, зеленината на иглолистните гори и златните пясъчни плажове на Йонийско море. В столицата Аргостоли, където ще нощуваме можете да се насладите на хубавите вина или да купите прясна риба направо от някоя рибарска лодка по крайбрежната улица.

 

Ден шести

Итака

Итака е световно известен като родината на Одисей. Островът е невероятно красив със своите пленителни пейзажи и кристално чистата вода. Уникално място за почивка, което не случайно е избрано от принц Чарлз и принцеса Даяна като дестинация за част от медения им месец. Елате, за да разберете защо Одисей се е борил 10 години, за да се върне именно тук.

   

Ден седми

Лефкада

Обратно към Лефкада. Възможност за разглеждане на Лефкас. Роследна нощувка на борда на вашата яхта. Напускане на лодката не по-късно от 09:00 ч. събота сутринта. Край на вашата ваканция, но ще отнесете със себе си спомените, които със сигурност скоро ще ви върнат в Гърция или Средиземно море.

  Виж всички маршрути или създай собствен маршрут.

*Всеки един от маршрутите за почивки е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването в море зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от вашия шкипер, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.