Почивка на яхта в Гърция за две седмици - Йонийски острови

Представяме уникална двуседмична почивка с яхта под наем в Йонийско море. Разкрийте красотата на Йонийските острови по един невероятен и различен начин през призмата на морската шир, яркото слънце и вятърът в платната! Маршрутът е лек, приятен и изключително разнообразен и е много подходящ едновременно за хора, които никога не са плавали, но носят морския дух в себе си, както и за хора с опит в плаването с ветроходна яхта по море, които искат да си подарят една страхотна ваканция.

 

Ден първи

Паксос

Започваме нашето приключение от Лефкада, като се отпрявяме към о-в Паксос. Според древногръцката митология Посейдон създал острова, удряйки остров Корфу със своя тризъбец, за да има с жена си Амфитрита спокойно място за отдих. Традиционно финикийците се считат за първите заселници на Паксос. Островът е едно невероятно място за почивка и спокойствие, където наистина можете да избягате от ежедневието.

Ден втори и трети

Корфу

 О-в Корфу няма нужда от представяне. За това място се казва, че богинята на красотата е изсипала тук цялото великолепие на земното си творение. Втората нощувка е в пристанището на столицата Керкира. Тук можете да разгледате редица забележителности, между които и  най-големият площад на Балканския полуостров "Еспланада". Градът е известен и със забележителния си нощен живот. През третия ден ви предлагаме една незабравима разходка с вашата яхта из залива.

Ден четвърти


Антипаксос

Островът е известен м цяла Гърция с вината и пясъчните си плажове. Естествената природна красота на това място се сравнява с тази на Карибите. Уникално чистата и синя вода тук е много подходяща за къпане и шнорхелинг, както и за слънчеви бани с коктейл в ръка. Съветваме ви да се разходиде с гумената лодка покрай живописните брегове и да разгледате поне отгове пъстрия живот в Средиземно море.

Ден пети и шести

Лефкада и Нидри

Лефкада е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности. Плажът на Василики се счита за един от най добрите в света за почитателите на водните спортове. В големите селища има редица таверни и заведения и силно развит нощен живот. Възможност за нощуване в Лефкас и Нидри /най-оживеният курортен комплекс на Лефкада/.

Ден седми

Каламос и Кастос

Каламос и Кастос са два много близки острова, които Ви предлагаме да разгледаме през седмия ден. Кастос е тих и спокоен остров, който предлага много добри възможности за плуване, гмуркане и разходки сред природата. Каламос пленява с малкото си обитатели и девствената си природа. Може да нощуваме в пристанището в Каламос сред другите яхти или на котва в някой от прекрасните заливи на двата острова. Тишината и спокойствието на една нощ на борда са запазена марка запо за почивка с ветроходна яхта.

Предлагаме Ви да се насладите виртуално на пътешествието с помощтта на прозореца вдясно.
А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.


Вижте Почивка Йонийски острови - 2 седмици на по-голяма карта

 

Ден осми

Итака

Итака е световно известен като родината на Одисей. Островът е невероятно красив със своите пленителни пейзажи и кристално чистата вода. Уникално място за почивка, което не случайно е избрано от принц Чарлз и принцеса Даяна като дестинация за част от медения им месец. Елате, за да разберете защо Одисей се е борил 10 години, за да се върне именно тук. Може да се доверите на вашия шкипер да ви покаже най-интересните места в Итака.

   

Ден девети и десети

Закинтос

Закинтос е третият по-големина остров от Йонийската група. Това е една от топ туристическите дестинации в тази част на Гърция, известна с уникалната си природа и огледално чистата си вода. Хиляди туристи ежегодно се отбиват с яхти под наем тук, било през първата си почивка по море, било за повторно разглеждане на магнетичния остров. Тук се намира и известният залив на Корабокрушенците, който е достъпен единствено по море. На остров Закинтос ще прекараме две нощувки на котва в някой от многобройните райски заливи.

Ден единадесети и дванадесети

Кефалония

Кефалония е най-големият от групата на Йонийските острови. На острова умело се преплитат ареологическа красота, зеленината на иглолистните гори и златните пясъчни плажове. В столицата Аргостоли, където ще нощуваме първата вечер можете да се насладите на хубавите вина или да купите прясна риба направо от някой рибарска лодка по крайбрежната улица. През дванадесетия ден ще се отправим към Фискардо - красиво и тихо пристанище с венецианска архитектура, нетипична за другите части на Гърция.

Ден тринадесети

Меганиси

Меганиси е малко островче, съвсем близо до Лефкада. Зелената му природа, невероятните гледки, тюркоазената вода и сърдечните му обитатели правят острова едно от най-романтичните места наоколо.

Ден четиринадесети

Лефкада

Обратно към Лефкада. Възможност за разглеждане на Лефкас. Нощувка на борда на яхтата. Напускане на лодката не по-късно от 09:00 ч събота сутринта. Край на вашата ваканция, оставяща незабравим и спомени, които със сигурност скоро ще ви накарат да се върнете в Гърция и Средицемно море.

  Виж всички маршрути или създай собствен маршрут.

*Всеки един от маршрутите за почивки е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването в море зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от вашия шкипер, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.