Почивка на яхта в Гърция за една седмица - Йонийски острови

Разкрийте красотата на Йонийските острови по един невероятен и различен начин през призмата на морската шир, яркото слънце и вятърът в платната! Маршрутът е лек и приятен и е много подходящ едновременно за хора, които никога не са плавали, но носят морския дух в себе си, както и за хора с опит в плаването с ветроходна яхта, които искат да си подарят едно страхотно приключение.

 

Ден първи

Корфу

Започваме нашето приключение от о-в Корфу, който няма нужда от представяне. За това място се казва, че богинята на красотата е изсипала тук цялото великолепие на земното си творение. Първата нощувка е в пристанището на столицата Керкира. Тук можете да разгледате редица забележителности, между които и  най-големият площад на Балканския полуостров "Еспланада". Градът е известен и със забележителния си нощен живот.

Ден втори

Паксос

Според древногръцката митология Посейдон създал острова, удряйки остров Корфу със своя тризъбец, за да имали с жена си Амфитрита спокойно място за отдих. Предполага се, че островът е бил населен още в доисторически времена. Традиционно финикийците се считат за първите заселници на Паксос. Невероятно място за почивка и спокойствие, където наистина можете да избягате от ежедневието.

Ден трети

Лефкада

Лефкада е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности. Плажът на Василики се счита за един от най добрите в света за почитателите на водните спортове. В големите селища има редица таверни и заведения и силно развит нощен живот. Възможност за нощуване в Лефкас или Нидри /най-оживеният курортен комплекс на Лефкада/.

Ден четвърти

Итака

Итака е световно известен като родината на Одисей. Островът е невероятно красив със своите пленителни пейзажи и кристално чистата вода. Уникално място за почивка, което не случайно е избрано от принц Чарлз и принцеса Даяна като дестинация за част от медения им месец. Елате, за да разберете защо Одисей се е борил 10 години, за да се върне именно тук.

 

Предлагаме Ви да се насладите виртуално на пътешествието с помощтта на прозореца вдясно.
А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.


Вижте Йонийски острови- 1 седмица на по-голяма карта

Ден пети

Кефалония

Кефалония е най-големият от групата на Йонийските острови. На острова умело се преплитат ареологическа красота, зеленината на иглолистните гори и златните пясъчни плажове. В столицата Аргостоли, където ще нощуваме можете да се насладите на хубавите вина или да купите прясна риба направо от лодките на рибарите по крайбрежната улица.

 

Ден шести

Антипаксос

Островът е известен с вината и пясъчните си плажове. Естествената природна красота на това място се сравнява с тази на Карибите. Уникално чистата и синя вода тук е много подходяща за къпане и шнорхелинг, както и за слънчеви бани с коктейл в ръка.

Ден седми

Корфу

Обратно към о-в Корфу и столицата Керкира. Възможност за разглеждане на града. Нощувка на борда на яхтата. Напускане на лодката не по-късно от 09:00ч събота сутринта.

  Виж всички маршрути или създай собствен маршрут.

*Всеки един от маршрутите е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от капитана, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.