Почивка на яхта в Гърция за една седмица - Джуниър

Тази ваканция е предназначена за тези от вас, които до сега на се плавали на ветроходна яхта, но искат да изпитат това незабравимо удоволствие.

 

Ден първи

Сунион

Първо докосване до красотата на древната гръцка цивилизация. Тук ще имате възможност да се насладите на величието на Храмът на Посейдон, когото заедно да  помолим за закрила, хубаво време и "попътен вятър". Като начало на нашето общо приключение Ви предлагаме незабравима нощувка на лодка , закотвена в залива на нос Сунион (не в открито море), последвана от невероятния изгрев, който със сигурност ще помните дълго време. Под първите лъчи на слънцето ще изпиете по чаша кафе с вашия шкипер, ще се изкъпете в чистите води на Средиземно море, плувайки до брега или между другите яхти и ще вдигнете платна за истинското започване на едно от голямо приключение.

Сунион, храма на Посейдон - слънчев изгрев
Порос, панорамен изглед от лодка Порос, тесни улички

Ден втори

Порос

Малкото градче на вулканичния остров Порос е построено амфитеатрално по склоновете на хълма. Археологически разкопки показват, че островът е бил населен още през Бронзовата ера. По тесните криволичещи улички на градчето можете да откриете красотата на типичната цикладска архитектура, множество малки магазинчета, таверни и кафенета, както и да видите известната часовникова кула на хълма, от която се разкрива невероятна гледка към залива.

Ден трети

Хидра

Остров Хидра, познат още като островът на артистите е едно очарователно място, което няма как да забравите. Градчето, което носи същото име е защитено от ЮНЕСКО, заради невероятната си архитектура. Фактът, че на островът е забранен моторизираният транспорт го прави едно уникално място за разходки и почивка. Пристанището често е претъпкато с яхти и спирането е трудно за пеопитен шкипер.

 Хидра - поглед от яхта
Пердика - пристанище, марина Пердика - таверни на брега на морето

Ден четвърти

Пердика

Заливът е едно много привлекателно място. Елате тук рано, за да имате достатъчно свободно време да се разходите из селището и да изпиете една студена бира на бреговата ивица. По самия бряг са разположени редица таверни и рибни ресторанти. Тук можете да прекарате незабравима вечер с местните морски деликатеси, типични за повечето острови в тази част на Средиземно море и разбира се емблематичното за цяла Гъция узо.

 


Предлагаме Ви да се насладите виртуално на почивката с помощтта на прозореца вдясно.
А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.


Вижте почивка Джуниър на по-голяма карта
 Плаване с лодка в Гърция  яхти в Гърция
 Порос и яхта  Изгрев на луната в Гърция
 Пердика - улица  Хидра, Идра, Гърция

 

Ден пети

Епидаврос

Предполага се, че тук е родното място на сина на Аполон - Асклепий, лечителя. Епидаврос е известен и със светилището си, разположено на около 8 километра от града и със своя театър - най-добре запазеният античен театър в цяла Гърция. Китното градче предлага уникални условия за една наистина спокойна почивка на море, много Гърци го предпочитат за летния си отдих. Може да се разходите с мотопед под наем или да отдъхнете на плажа край градчето.

Стария Епидаврос - поглед отгоре Древният амфитеатър близо до Епидаврос, Гърция
Егина - яхтено пристанище Колона от древен храм, Егина

Ден шести

Егина

Един от известните острови в Саронския залив. Макар и не популярен избор за дълга почивка, малкото градче около пристанището впечатлява със своята уютна обстановка. Единствената останала колона напомня за величието на храма на Аполон, който някога е стоял на носа на острова.  Градчето предлага множество таверни, както и прекрасна възможност за закупуване на сувенири и провизии. Ако изберете да спрете в някой от многобройните заливи, съветваме ви да се разхоите с гумената лодка и да се полюбувате на красотата на подводния свят на Средицемно море.

Ден седми

Атина

Връщане в марина Алимос, прибирането от Егина е кратко и приятно. Възможност за разглеждане на Атина, столицата на Гърция. Нощувка на борда на яхтата. Напускане на лодката не по-късно от 09:00 ч събота сутринта. Край на вашата почивка, но начало на периода на спомените ви от гръцкото море, които със сигурност ще ви накарат скоро да се върнете.

Атина, Гърция Етина, Гърция вечер

 

Обратно към Маршрути или създай собствен маршрут.

 

*Всеки един от маршрутите за почивки е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването в море зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от капитана, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.