Почивка на яхта под наем в Гърция за две седмици!

Маршрут "МЕГА" - за тези, които знаят какво искат!

 

Представяме Ви невероятна ваканция - пълна обиколка на групата острови, наречена Циклади с голяма и луксозна ветроходна лодка. В тези две седмици сме включили много плаване, посещение на неповторимите острови Санторини, Миконос и Сирос, а нашият шкипер ви обещава почивка на море, която дълго ще помните.

 

Ден първи

Кеа

Легендата разказва, че в много древни времена островът бил обитаван от морски нимфи. Боговете завидяли на красотата му и изпратили един лъв да опустоши земята. Нимфите напуснали острова и поради това на него настанала суша. Освен редицата останки от древните градове, и до днес тук може да се види, издялана в скала, статуя на легендарния лъв. Островът е и родното място на известните древногръцки поети Симонид и Бакхилид.

Кеа, бряг и лодки Кеа, каменен лъв

 

Сирос, панорамен изглед

Ден втори

Сирос

Столицата на Сирос- Ермопули е град, изпълнен с дух и вдъхновяващи гледки. Класическите сгради и старите постройки образуват каскада, спускайки се към пристанището. Неслучайно  селището се нарича "Царицата на Цикладите" и е под егидата на ЮНЕСКО.

 

Ден трети

Тинос

Тинос е най-свещеният остров на гръцката православна вяра. Тук се намира известната църква на Дева Мария, построена през 1823 г. на мястото, където е открита чудотворната икона на Богородица. Всяка година на 15ти август хиляди поклонници идват да посетят това свещено място. В планината има манастир, строен през X или XI в., а из целия остров можете да видите невероятни, ръчно направени гълъбарници, които са истинско произведение на изкуството.

Тинос, църква
 
Тинос, поглед отгоре
 

 

Миконос, панорама Миконос - море и къщи

Ден четвърти и пети

Миконос

Островът няма нужда от представяне и е известен по цял свят и предпочитано място за почивка от милиони туристи. Миконос със сигурност ще Ви омагьоса с емблематичните си вятърни си мелници и  старите къщи в "Малката Венеция", на брега на морето, в чиито основи се плискат вълните. Ще останете смаяни от невероятния контраст между безкрайния нощен живот, редицата известни личности и луксозни магазини и приспивното спокойствие на златните пясъчни плажове, озарени от топлото слънце.

Ден шести

Наксос

Най-големият и плодороден цикладски остров. Островът се покровителства от бог Дионис, като е широко разпространено схващането, че той е намерил любовта именно тук. Наксос е бил център на Цикладската цивилизация, а една от най-големите забележителности се намира в основното пристанище за яхти Хора – монументалната порта Портара, датираща от VI в.пр.Хр

 
Наксос, панорамен изглед

 

Парос, лодки и къщи Парос, поглед от морето, бели къщи

Ден седми

Парос

Не пропускайте да посетите Парикия, място, където „игла не може да падне” през лятото, посещава се от хиляди туристи, често спират и множество големи яхти, поради което и условията тук са много добре развити. Червеното вино, което се прави на острова се счита за едно от най-добрите в Гърция. Не забравяйте да си вземете за останалата седмица от вашата почивка, а защо не и за вкъщи.

 
Предлагаме Ви да се насладите виртуално на почивка Мега с яхта под наем с помощта на прозореца вдясно.
А отдолу можете да видите още снимки от маршрута.


Вижте почивка МEГА на по-голяма карта
 Миконос през нощта   Миконос, таверна на брега
 Наксос, Гърция   Нощен санторини
 Иос, църква   Циклади, Гърция

Ден осми

Йос

Островът е изключително популярен и изпълнен с млади любители на слънцето, морето и плажа. Нудизмът е разрешен тук и плажовете около острова са пълни с туристи с цялостен тен. Прекрасно място за начало на втората седмица от вашата ветроходна почивка в Гърция.

Иос, бели къщи Иос, нудистки плаж
Санторини - нощ и луна Сините кубета и белите къщи на Санторини

Ден девети и десети

Санторини

Смята се, че на това място след огромно земетресение около 1500 г. пр. Хр. е потънала Атлантида. Смайващият бял град Тира, станал легендарен с невероятния архитектурен стил и бяло сините окраски е построен на ръба на близо 300 метрова пропаст. Главозамайващи гледки към вулкана, огнени залези, битов гръцки стил и модерен лукс; традиционни таверни, барове, дискотеки, красиви плажове и кристално чиста вода - това е Санторини!

 

Ден единадесети

Сифнос

Китно и очарователно място, където можете да се насладите на средновековното селище Кастро. След ритъмът на Санторини тук ще може да прекарате един по-спокоен ден от вашата почивка на море.

Сихнос, селището Кастро Сифнос, църква на брега Сифнос, плаж

 

Серифос, Ливади, таверни на брега Панорамен поглед отгоре на Ливади, Серифос

Ден дванадесети

Серифос

Серифос е най-известен със селището Ливади, където могат да се намерят всякакви провизии, които биха Ви потрябвали по време на вашата почивка. Градът е подходящ и за нощен живот със своите заведения и таверни. Тук можете да прекарате една незабравима вечер с местните морски деликатеси, типични за тази част от Средиземно море и разбира се емблематичното за цяла Гъция узо.

 

Ден тринадесети

Китнос

Слънцето, пясъчните плажове и кристално чистата вода на морето предлагат страхотни условия за почивка, плуване, както и възможност да понатрупате малко тен. Заливите осигуряват добър подслон в приятна обстановка, а по тесните криволичещи улички на селището можете да откриете красотата на типичната цикладска архитектура.


Китнос, улица Китнос - море и яхти

 

Атина, Гърция Атина, акропола

Ден четиринадести

Атина

Връщане в марина Алимос. Възможност за разглеждане на града. Нощувка на борда на яхтата. Напускане на лодката в събота сутринта. Край на вашата почивка, но начало на спомените, които дълго ще останат и ще ви накарат скоро да се върнете.

 

Обратно към Маршрути или създай собствен маршрут.

 

*Всеки един от маршрутите за почивки е примерен и може да бъде променян според вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването в море зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от вашия шкипер, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.