Интересни места, които задължително трябва да видите през вашата почивка си в Гърция

 

Порос

"You will never see a more beautiful island than Poros" - "Никога няма да видите по-красив остров от Порос!" Така ни упъти към това китно селище Вагелис, наш добър приятел от Гърция. И трябва да признаем, че що се отнася до Саронския залив той е прав. Амфитеатрално разположеното градче на хълма на острова, но само на няколкостотин метра от континента е забележително със своята архитектура. Емблематичен символ на Порос е часовниковата кула, построена през 1927 г., а гледката, която се разкрива от нея, спира дъха на туристите. Да се разходиш из тесните стръмни улички, да посетиш археологическия музей, да си купиш прясна риба или току-що уловени калмари от рибния пазар - това привлича туристи от цял свят. Близкото му разположение до Атина и лесния транспорт по суша и море прави островът много удобен за туристи, които прекарват незабравими вечери в таверните по брега или на борда на яхтата.

И още нещо - наблизо се намират няколко от най-известните заливи, в които много яхти спират на котва за нощувка или за къпане в морето. Бистрите води през деня и блещукащите звезди вечер са гаранция за добро изкарване, много снимки и весели моменти, без значение денем или нощем. Разходките с гумената лодка покрай жимописните брегова и наблядаването на цветният свят на средиземно море са задължителна част от вашата ваканция.

Горещо ви препоръчваме да посетите Порос, когато правите почивка с маршрут по ваш избор с яхта под наем. А ето и някои от предлаганите от нас маршрути за плаване, в които сме включили градчето и острова:

Почивка "Джуниър" - 1 седмица

На почивка в Гърция - Порос, часовниковата кула

На почивка в Гърция - Порос, лодки в морето На почивка в Гърция - Порос, изглед към морето

На почивка в Гърция - Порос, улица

На почивка в Гърция - Порос, изглед от морето

На почивка в Гърция - Порос

  

Почивка в Гърция - Идра, лодки в морето

Хидра

"Перлата на източен Пелопонез" - често така наричат градчето и едноименния неголям остров. Хидра или Идра, както по-често се произнася на гръцки, е забележително място, както с красотата си, така и с историческото си значение.

В средновековието островът е бил населяван от богати търговци. Тяхната флота към началото на XIX век е наброявала над 125 кораби и лодки и повече от 10 000 моряка. Именно от Хидра е знаменитият адмирал Андреас Миаолис, който изиграва решаваща роля в Гръцката освободителна война.

Живелите в спокойствие и охолство търговци построяват къщи, характерни със свой собствен стил. Уникалната им архитектура е причината островът и градчето да бъдат включени от UNESCO в списъка на световното културно наследство. Автомобилите са забранени на Хидра и придвижването става пеша или с мулета. Незабравима гледка са мулетарите, които сякаш по чудо се разминават, препускайки по стръмните и тесни калдаръмени улички, често водейки по няколко животни след себе си. На острова няма нито един извор - питейна вода се докарва със специален танкер от Порос или от континента - така, както е било през последните няколкостотин години.

Ако плавате с ветроходна яхта около източен Пелопонез, Саронския залив или Арголския залив, Хидра е място, което не трябва да пропускате. Но внимавайте, пристанището е малко и често е претъпкано с яхти и лодки поради огромния интерес. Спирането и отплаването с яхта могат да бъдат изключително трудни за неопитен шкипер, който не познава околността. А ако доверите почивката си на нашите готови маршрути за плаване с яхта под наем, ето някои от тях, в които сме включили Идра:

Почивка "Джуниър" - 1 седмица
Почивка в Гърция - Идра, изглед към пристанището Почивка в Гърция - Идра, крайбрежна улица Почивка в Гърция - Идра, изглед от морето Почивка в Гърция - Идра, къща на брега Почивка в Гърция - Идра


Санторини

Едва ли има нужда от представяне. Най-красивият гръцки остров, един от най-южните циклади, от дълги години насам привлича туристи от цял свят. Сините кубета, високият бял град, тюркоазеното море, хълмистите острови отсреща - това са изгледи, пред чиито снимки дъхът на много хора е спирал. Но, разбира се, фотосите не могат да се сравнят с истинската красота на това феноменално място. И, ако почти няма човек, който да не иска да посети Санторини, то със сигурност няма такъв, който го е посетил и да не копнее да се върне.

Смята се, че на това място след огромно земетресение около 1500 г. пр. Хр. е потънал загадъчният древен континент Атлантида. Доколко тази легенда е причина смайващият бял град Тира да стане легендарен с невероятния архитектурен стил и бяло-сините окраски, е загадка. Истина е, че построените на ръба на близо 300 метрова пропаст къщи създават един от най-красивите пейзажи не само в Гърция, а и в цяло Средиземно море. Главозамайващи гледки към вулкана, огнени залези, битов гръцки стил и модерен лукс; традиционни таверни, барове, дискотеки, красиви плажове и кристално чиста вода - това е Санторини!

Ако сте плавали из Цикладските острови с яхта и не сте посетили Санторини, то ще имате още една причина да се върнете отново в тези води. Решите ли да плавате из южната част на архипелага по свой маршрут, не пропускайте това уникално място. Марината е далеч от брега, приставането с яхта е трудно, особено за неопитни шкипери, но това е малка пречка, която не би трябвало да ви спре да видите една от най-красивите гледки в живота си. А ако изберете някой от нашите готови маршрути, ето къде сме включили Санторини:

Почивка "Мега" - 2 седмици

Санторини - номер едно за почивка на море в Гърция

Санторини, Гърция Санторини - красива гледка

Санторини - почивка на море в Гърция

Санторини - номер едно за почивка в Гърция

Санторини - номер едно за почивка на море

 

 

Море в Гърция - почивка на Миконос, кула

Миконос

Пак от островната група Циклади, Миконос със сигурност ще Ви омагьоса с емблематичните си вятърни си мелници и старите къщи в "Малката Венеция", в чиито основи се плискат морските вълни. Ще останете смаяни от невероятния контраст между безкрайния космополитен нощен живот, редицата известни личности и луксозни магазини и приспивното спокойствие на златните пясъчни плажове, озарени от топлото слънце на Гърция.

Нощният живот на Миконос е един от най-интензивните в цяла Европа. Островът като магнит привлича млади хора, които идват тук за да се забавляват на спокойствие. Световноизвестни DJ често представят сетовете си в някой от многобройните клубове в града.  Плажовете са поредната забележителност на този гръцки остров. На малко места могат да се видят златни пясъчни ивици, кристалночиста вода и толкова красиви млади хора.

Пътувайки из Цикладите с ветроходна яхта под наем е един от най-евтините начини да посетите Миконос. Хотелите и квартирите там се отличават с баснословни цени, особено в разгара на сезона, а нощувката на яхта е една прекрасна алтернатива. Случвало се е туристи да наемат лодка, само за да отидат до Миконос и е трудно да се каже, че нощуват на яхтата, защото обикновено се прибират сутрин...

Задължително посетете Миконос поне за два дни, ако плавате с яхта в този район. Съветваме ви първо да се информирате за марините, местоположението им, цените и др., тъй като за шкипер, неопитен в тези води, това може да изиграе лоша шега. А ако сте решили да ни се доверите и да изберете за своята ваканция по море някой от готовите ни маршрути за плаване с яхти под наем, ето в кои от тях Миконос е център на почивката:

Почивка "Мега" - 2 седмици

 

Море в Гърция - почивка на Миконос, пристанището Море в Гърция - почивка на Миконос, храм Море в Гърция - почивка на Миконос, плаж Море в Гърция - почивка на Миконос, таверна на брега Море в Гърция - почивка на Миконос, яхти и лодки


Скопелос

I have a dream, a song to sing.
To help me cope with anything.

Сигурно прочитайки тези два стиха, припомняйки си песента на Абба, както и първия кадър от "Мамма Мия" с лодката, отплаваща в морето, повечето от вас са се досетили, че това е островът, на който е сниман филмът. И въпреки слуховете, които твърдят, че шведската поп група отказа около един милиард долара да се събере отново, то именно тази холивудска мега продукция им донесе още доста пари. Освен на тях, обаче, "Мамма Мия" направи и невиждана реклама и на острова. Блестящите плажове, китните улички и великолепните гледки, заснети във филма, накараха много туристи от цял свят да мечтаят да посетят това място. Хиляди хора искат да потанцуват покрай баровете на плажа, да отседнат в някоя от къщите в градчето, да пообиколят с яхта острова и да се почувстват поне за миг, ако не като в холивуд, то поне като в приказен свят. И всеки от тях си мечтае да застане в края на плажа, в подножието на извисената на хълмистия полуостров църквичка и да запее:

The winner takes it all
The loser standing small

Посетете това приказно място и заедно с любимите ви хора станете част от една ваша сбъдната мечта... поне за малко.

Почивка "Споради" - една седмица

Искате да го видите по време на вашата почивка в Гърция, нали?

Изглед към Скопелос, Гърция от открито море Яхта, море, скала, хубаво време - прекрасна почивка в Гърция

Уникално море - мечта за всяка почивка

Перфектен плаж за вашата почивка в Гърция

Скопелос - остров в Средиземно море

 Създайте собствен маршрут с тези места- тук.